zondag 1 februari 2009

't Vrije schaep

Al een paar weken zitten we iedere vrijdagavond te smullen van de t.v. serie "t vrije schaep". Dit vervolg van "'t schaep met de 5 poten" (waar ik nooit naar keek) is óntzettend leuk. Speelt zich af op een camping aan de Noordzee in de jaren zeventig. Er spelen topacteurs mee (o.a. Pierre Bokma, Annet Malherbe en Loes Luca) en alles is over the top. Wat het vooral zo leuk maakt zijn de geweldige rekwisieten die helemaal doorgevoerd zijn, de kleding, de liedjes en het hele tijdsbeeld. Ongedwongen amusement, maar wél van hoge kwaliteit en daarom is het niet vreemd dat de kijkcijfers zo hoog zijn.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja, genieten he, wij kijken ook vaak, dat heerlijke platte Amsterdams, Sjon in de vorige aflevering juist weer Rotterdams... De leukste personages vind ik Riek en Arie ?(met die grote snor en bril) beiden één en al onzekerheid, hoe ze naast elkaar liggen in die caravan, zij met die clipjes in haar haar, hij vooral op z'n eigen kantje... Prachtige scene vond ik dat zij ter sprake bracht dat hij op de wallen was geweest, natuurlijk voor het Sleutelpaleis en een vissie...en hoe dat als steek onderwater dan weer terugkomt in de afleveringen daarna... volgens mij ontstaan zo bekende uitdrukkingen ...

Jeanette zei

Ja, die uitdrukkingen zijn geweldig ! Bijv: "je kan net zo goed proberen een scheet op een plankie vast te spijkeren", of "hij is een Frederik Fluweel" (homo). Die scene ook op het naaktstrand, hilarisch !

José zei

ps "Anoniem" is natuurlijk José, heb ergens iets fout gedaan bij het publiceren....